David Haverdings wint Superprestige Gieten bij Junioren

Veldrijder David Haverdings
Veldrijder David Haverdings © Karin Mulder/RTV Drenthe
VELDRIJDEN - David Haverdings uit Zuidlaren heeft zondagmiddag de juniorenwedstrijd van de Superprestige veldrit in Gieten gewonnen. De zeventienjarige renner kwam na ruim veertig minuten koers op het zompige parkoers aan de Nijslootsweg solo over de meet.
Haverdings gold vooraf al als één van de favorieten voor de zege, ondanks dat hij door corona lange tijd niet aan koersen toe kwam. Vorige week reed hij pas zijn eerste crosswedstrijd in meer dan anderhalf jaar. "Daar heb ik wel laten zien dat ik al bij de beteren hoor," liet hij eerder deze week optekenen in de Warming-Up.
De renner van Meteoor Assen Roden reed uiteindelijk 18 seconden weg van de Duitser Silas Kuschla. Menno Huising uit Wateringen eindigde als derde. Floris Haverdings, het jongere broertje van David, eindigde in de tweedejaars nieuwelingen categorie als derde. In de eerstejaars nieuwelingencategorie ging de derde plaats naar Thomas Huitema uit Roden.
Om 16:00 uur gaan de Elite vrouwen van start en om 17:45 uur is het de beurt aan de Elite mannen en Beloften.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp: +31651568886 of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl