Gerben Mos wint ingekorte Dutch Masters of MTB

gerben mos wint
Gerben Mos op het podium van de Dutch Masters of MTB © Eigen foto
MOUNTAINBIKEN - Gerben Mos uit Havelte heeft een zware editie van de Dutch Masters of MTB in Haarle op zijn naam geschreven. De 200 kilometer lange monstertocht werd weliswaar met 25 kilometer ingekort, maar de regen en modder zorgden voor een uitputtingsslag. Na 6 uur en 44 minuten passeerde Mos desondanks als eerste de finish.
Mos kwam al na 80 kilometer in een compacte kopgroep van vijf man te zitten. De ondergelopen paden zorgden voor een selectief parkoers, waardoor weinig renners de eindstreep wisten te halen. "We reden met de assen door de modder, zo zacht was de ondergrond," liet Mos weten.
Na 110 kilometer reed de Havelter weg bij de kopgroep om vervolgens een voorsprong van bijna vier minuten te pakken. Op dat moment besloot de organisatie de route aanzienlijk in te korten. Ondanks wat verwarring over de te volgen route hield Mos zijn voorsprong vast en kon hij solo de meet passeren. Achter hem completeerden Roel Verhoeven en Daan Switters het podium.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp: +31651568886 of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl