Noordscheschut speelt blessurezorgen van zich af: 4-1 winst

Noordscheschut-Flevo Boys
Nick Koster gaat een kopduel aan tegen Flevo Boys © RTV Drenthe/René Posthuma
VOETBAL - Ondanks veel blessures is Noordscheschut aan een goede serie bezig. Na de winst van vorige week op ONS Sneek, werd vanmiddag Flevo Boys op een 4-1 nederlaag getrakteerd.
In de eerste helft was het weer beter dan het vertoonde spel. Al heeft Noordscheschut trainer Marc van Meel een goed excuus. Sportpark Meulewieke heeft veel weg van Medisch Centrum Noordscheschut. Kevin Koster brak twee weken geleden zijn onderbeen, Melvin Mol moet stoppen met voetballen vanwege een knieblessure en vorige week moest doelman Wiebe Zinger het veld verlaten met, naar het zich laat aanzien, een kruisbandblessure.

Nick Koster

Pas in de slotfase van de eerste helft ontbrandde de wedstrijd. Uit het niets scoorde Nick Koster de 1-0. De spits scoorde beheerst, na een prima aanname. Wie dacht dat de Schutters met een voorsprong gingen rusten kwam bedrogen uit. Scheidsrechter Baars zag een overtreding van doelman Roy Boertien. Oud Alcides speler Yumé Ramos maakte geen fout vanaf 11 meter. Beide ploegen zochten met 1-1 halverwege de kleedkamers op.
Na rust moest het publiek minder lang wachten op een doelpunt en weer was het Koster die scoorde. Uit een corner kopte Koster prachtig de 2-1 binnen. Dit keer konden de gasten niet direct met een antwoord komen. Sterker, Noordscheschut kwam zes minuten later op 3-1. Weer was Koster bij de treffer betrokken. Aanvoerder Ron Janzen liet Koster in de zestien meter struikelen en scheidsrechter Baars wees resoluut naar de stip. Jos Kroezen schoot vanaf elf meter raak.

Danny Kiekebelt

En toen moest het hoogtepunt van de wedstrijd nog komen. Danny Kiekebeld besloot vanaf ruim 30 meter het doel van Flevo Boys te bestoken. Doelman Winand Quartel dook nog wanhopig naar de hoek, maar kon het schot niet keren.
In de slotfase kwam de overwinning van de thuisclub niet meer in gevaar en kan de ploeg van Van Meel weer drie punten op het conto bijschrijven.