FC Klazienaveen boekt eerste zege, Fit Boys blijft puntloos

FC Klazienaveen bestookt het doel van Fit Boys
FC Klazienaveen bestookt het doel van Fit Boys. © RTV Drenthe
VOETBAL - FC Klazienaveen is van de hatelijke nul af. Na twee nederlagen op rij won de ploeg van trainer Patrick Beek met 3-1 van Fit Boys, dat na drie duels puntloos blijft in de zaterdag 3e klasse D.
De zege van de thuisclub was verdiend, al kwam de formatie uit Beilen nog wel op voorsprong. Na zo'n 12 minuten tikte Ivo van Ewijk de 0-1 binnen. Het antwoord van Klazienaveen kwam snel. Spits Jesse Habing, die vorige week in de met 4-3 verloren wedstrijd bij Vitesse'63 nog een strafschop miste, schoot fraai raak: 1-1.
Klazienaveen kreeg voor rust legio kansen op de 2-1, maar Habing (3x), Stan Kroeze (3x) en Aaron Brinks bleken niet trefzeker.
In de 64e minuut schoot invaller Roan Bruinsma FC Klazienaveen toch naar 2-1. Hij deed dat keurig in de korte hoek na een uitstekende assist van Habing. Dat het daarna nog onnodig spannend bleef mocht Klazienaveen zichzelf verwijten en met name Danie Slip, die acht minuten voor tijd voor een leeg doel naast schoot. Diep in blessuretijd werd het alsnog 3-1, door Aaron Brinks.
Morgen in Onze Club een uitgebreide samenvatting van dit duel.