Beachhandballers HVC twaalfde op EK voor landkampioenen

HVC werd twaalfde op het EK Beachhandbal voor landskampioenen
HVC werd twaalfde op het EK Beachhandbal voor landskampioenen © Stijn Steenhuis
BEACHHANDBAL - HVC uit Barger-Compascuum heeft op de EHF Beach Handball Champions Cup in Palermo de twaalfde plaats behaald. Zestien deelnemende clubs deden mee aan dit EK voor landskampioenen.
In de poulefase verloor HVC van de uiteindelijke finalist V. Gaw uit Portugal en het Hongaarse Hir-Sat BHC dat brons pakte. Daarna volgden voor HVC groepsoverwinningen op de landskampioenen van Oekraïne en Groot Brittannië: Odesa Region en London Beach Handball.

Shoot-outs

Tijdens het finale-weekend werd na het nemen van shoot-outs in de verlenging, verloren van achtereenvolgens thuisploeg Blue Team en ASD Grosseta Handball, tevens uit Italië. Zeker tegen laatstgenoemde ploeg lagen er kansen voor HVC, want pas na de vijftiende shoot-out ging het mis.
In Palermo werd HVC gecoacht door Annelies Smeets, tot voor kort nog trainer van de mannen van E&O. Onder de lat was een mooie rol weggelegd voor Yannick Meijeringh, een speler met ook een verleden bij E&O.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp: +31651568886 of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl