Sensationele eerste zege voor vv Emmen in hoofdklasse A

Kevin Waalderbos
vv Emmen trainer Kevin Waalderbos zag zijn ploeg voor het eerst winnen © RTV Drenthe/Stijn Steenhuis
VOETBAL - vv Emmen heeft op eigen veld een sensationele eerste zege in de hoofdklasse A behaald door de nummer twee TOGB uit Berkel en Rodenrijs met 2-1 te verslaan. Daardoor is Emmen hekkensluiter af en stijgt de ploeg naar de 14e plaats.
Emmen was dit seizoen al eerder dichtbij een zege, maar drie punten mocht de ploeg van trainer Kevin Waalderbos nog niet bijschrijven. Tegen de nummer twee op de ranglijst hadden ook niet veel personen gerekend op een stunt van de thuisploeg. Kevin Waalderbos zag echter wel mogelijkheden. "Op eigen veld kunnen we het veel ploegen uit de hoofdklasse moeilijk maken." vertelde hij na afloop.
Door twee treffers vlak voor rust van Olivier Cremers en Jan-Jaap Wever nam Emmen de wedstrijd helemaal in handen. Ook na de rust bleef Emmen standhouden, op één tegendoelpunt na. "We kregen zelfs de beter kansen en hadden de mogelijkheid om er 4-0 van te maken. Dat laten helaas na."

Volwassen

Bij een eindstand van 2-1 mochten de rood-witten desondanks de eerste overwinning van het seizoen vieren. "Het was een hele ontlading om na zo'n lange tijd weer eens te winnen. We worden steeds fitter en blijven strijden tot het eind. Dat moeten we dit seizoen wel tegen meer ploegen doen, maar daar zijn we niet vies van. De naïviteit was er vandaag af en we speelden heel volwassen."
Door de zege komt het puntentotaal van Emmen op vijf. Hiermee passeert de ploeg SDO. Emmen komt op 31 oktober pas weer in actie in de competitie met een thuiswedstrijd tegen Velsen.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp: +31651568886 of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl