Falke mag weer hopen op EK

Tommie Falke
Tommie Falke uit Emmen in het tenue van het Belgische Sporting Pelt © RTV Drenthe/Stijn Steenhuis
HANDBAL - Tommie Falke (28) uit Emmen is opgeroepen voor Oranje. De oud-speler van E&O en Hurry-Up behoort tot de definitieve trainingsgroep van het Nederlands team dat in voorbereiding op het EK in 2022 in november twee oefenduels in Noorwegen speelt.
Falke maakte net als positiegenoot René Jaspers van Hurry-Up deel uit van de 36-koppige voorselectie. Eerstgenoemde mag zich eind oktober bij de nationale ploeg melden en gaat mogelijk mee naar Noorwegen, waar hij zich twee maanden voor het Europees kampioenschap bij bondscoach Erlingur Richardsson in de kijker kan spelen. De IJslandse bondscoach brengt vlak voor de oefenwedstrijden de wedstrijdselectie terug van 21 naar 18.
In dienst van Sporting Pelt maakt Falke wekelijks veel doelpunten in de BENE-League. Na zes wedstrijden staat de teller van de linkerhoekspeler, tussen 2014 en 2019 spelend in het Zwartemeerse oranje-zwart, op 46 goals. Daardoor mag Falke weer hopen op het EK.

Januari 2020

Voor het EK in 2020 viel de Emmenaar af. Op 6 en 7 november oefent Nederland in Noorwegen tegen Denemarken en het thuisland. Jaspers staat voor de trainingsstage op de reservelijst. Het EK begint voor Oranje op 13 januari 2022 tegen Hongarije.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp: +31651568886 of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl