Dick Lukkien: 'Drie punten binnen en nu snel de bus in'

Dick Lukkien
Dick Lukkien na late zege in Oss: "De drie punten zijn binnen en nu snel de bus in" © RTV Drenthe
VOETBAL - FC Emmen-trainer Dick Lukkien had een avond met veel wisselende emoties in Oss. Hij zag zijn ploeg een goede eerste helft spelen en een slechte tweede.
In de eerste 45 minuten bleef een goal uit en uitgerekend na de 1-0 van TOP Oss sloegen de Drenten wel toe. "En dus winnen we hier en pakken we drie punten. Dat is uiteraard heel erg prettig. En nu snel de bus in", aldus de oefenmeester.

'Te slordig'

Volgens Lukkien had Emmen zichzelf voor rust moeten belonen. Kansen op de openingsgoal waren er voor Hilterman, Mendes en Van Ooijen. "Het was niet zo dat we geweldig speelden, want daarvoor was het af en toe veel te slordig. Maar we waren wel heer en meester. TOP Oss kwam niet dichter dan 30 meter van onze goal. Ik denk dat Brouwer niets te doen heeft gehad."

Wissels

De tweede helft was volgens Lukkien heel matig van Emmen-kant. "We hadden de wissels nodig om het tij te doen keren. Met Keziah Veendorp kwam er meer rust in ons spel en Jasin-Amin Assehnoun was belangrijk bij de goals. Wat me deze avond geleerd heeft? Dat we al met al nog te labiel zijn in onze prestatiecurve."
Dick Lukkien: 'Drie punten binnen en nu snel de bus in'

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp: +31651568886 of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl