Trainer Fred de Boer en ACV na dit seizoen uit elkaar

Fred de Boer
Fred de Boer vertrekt na dit seizoen bij ACV © website ACV Assen
VOETBAL - ACV moet op zoek naar een nieuwe trainer. Fred de Boer neemt aan het einde van het seizoen, na zes jaar, afscheid van de ploeg die hij twee keer naar de Derde Divisie leidde.
De 57-jarige De Boer begon op 1 juli 2016 aan zijn tweede periode bij de Assenaren. De oefenmeester was van 2002 tot en met 2005 al eerder trainer van ACV.
Voor de trainer uit Leeuwarden stond vorig jaar december al vast dat dit zijn laatste seizoen zou worden. "We hadden door corona moeilijke jaren gehad en ik wilde graag nog één keer een seizoen normaal afsluiten. Dat zou dan ook meteen de laatste keer zijn. En tot nu doen we het prima. We staan, ondanks de nederlaag van vandaag (tegen Sportlust'46), op plek 7 en zijn doorgedrongen tot het hoofdtoernooi van de KNVB beker."

Twee promoties

In zijn eerste seizoen na zijn terugkeer promoveerde de Fries met zijn club naar de Derde Divisie, maar de Asser club degradeerde meteen. Twee seizoenen geleden maakte ACV opnieuw de stap naar het vierde niveau, door een versterkte promotieregeling vanwege de coronaproblemen. Vorig seizoen kon de competitie (opnieuw vanwege de pandemie) niet af worden gemaakt, maar dit seizoen doet ACV het uitstekend.
De Boer is toe aan een nieuwe uitdaging: "Ik heb hier jaren met heel veel plezier gewerkt, maar het is goed dat onze wegen nu scheiden. Met sommige spelers heb ik al zes jaar gewerkt. Voor hen is het goed als er ook eens een ander komt. Wat ik ga doen? Ik kijk wel wat er op mijn pad komt. Nee, ik ben nog niet klaar. Ik kan en wil ook helemaal niet zonder voetbal. Ik sta voor heel veel dingen open. Vermoedelijk in het zaterdagvoetbal, dat wel."
ACV-trainer Fred de Boer over zijn afscheid na dit seizoen: 'Het is een goed moment'

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp: +31651568886 of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl