Monsterzege helpt Alcides steviger in zadel

Alcides
Alcides © RTV Drenthe / Myon Padding
VOETBAL - Alcides heeft met een monsterzege op TAC'90 de vijfde plaats in de Hoofdklasse A verstevigd. Op het sportpark Ezinge won de thuisploeg met 6-3.
Na twee minuten nam Alcides al een voorsprong in handen door een treffer van Tristan Veelo. TAC'90 zette direct orde op zaken door de gelijkmaker binnen te schieten, maar niet veel later was het opnieuw Alcides dat via Nick Kuurman weer op voorsprong kwam.
Nog voordat het rustsignaal had geklonken schoten Brecht van Zomeren en Nick Kuiper raak. Ook TAC'90 kwam vóór rust nog een keer aan scoren toe waarna beide teams bij een stand van 4-2 aan de thee gingen.

Hattrick Kuurman

Na de rust kwam Alcides opnieuw sterk uit de kleedkamer. Sil Kuurman scoorde twee snelle opeenvolgende goals. Vanuit een corner kon TAC'90 nog één keer wat terug doen, maar bij een stand van 6-3 gingen de drie punten overtuigend naar Alcides.
Daarmee komen de Meppelers op 12 punten uit 8 wedstrijden, waarmee de ploeg de vijfde plaats in de stand van de Hoofdklasse A verstevigt.
"Het ging gewoon heel lekker vandaag. We doen het leuk met de beperkte selectie die we hebben," vertelde trainer Wilko Niemer na afloop. "TAC'90 was voor ons een stuk minder sterke tegenstander dan Alphense Boys vorige week. Ze speelden zonder plan en wij pakten ze in op de omschakeling. Wij waren heel effectief in de afronding, met dank aan onze voorhoede met Sil Kuurman, Nick Kuiper en Roy Kuiers. Maar de hele ploeg stond vandaag goed en dan kunnen die jongens ook hun werk doen. Tristan Veelo scoort de eerste, maar was op het veld zoveel belangrijker met zijn loopacties," laat Niemer weten.

Derby's

Ook Alphense Boys heeft 12 punten, maar kent een beter doelsaldo. Hoogeveen blijft koploper met 22 punten uit 8 wedstrijden. 31 oktober staat Alcides weer op het veld voor de competitie. Dan komt Hoogeveen op bezoek voor de derby. "Het is jammer dat Hoogeveen vandaag al punten heeft gemorst, want anders hadden we die wedstrijd alles gegeven om Hoogeveen de eerste punten af te snoepen.," lacht Niemer. Eerst staat echter de bekerwedstrijd tegen Emmen op programma. Deze is op verzoek van de beide Drentse clubs naar voren gehaald en wordt volgend weekend gespeeld.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp: +31651568886 of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl