Tennisclub Suthwalda uit Zuidwolde kan zondag geschiedenis schrijven

Links Jarno Jans en rechts Tim van Terheijden namens TC Suthwalda
Links Jarno Jans en rechts Tim van Terheijden namens TC Suthwalda © Theo Sleijster
TENNIS - De tennissers van TC Suthwalda uit Zuidwolde liggen nog altijd op kampioenskoers. Tijdens de vijfde speeldag van de eredivisie hebben ze met 3-3 gelijk gespeeld tegen regerend kampioen Lewabo uit Beneden-Leeuwen.
De mannen verstevigen hiermee hun koppositie en kunnen komende zondag, thuis in Zuidwolde tegen Spijkenisse, voor het eerst in de clubhistorie kampioen van de eredivisie worden.

Enkelpartijen

Boy Westerhof en Miliaan Niesten wisten gisteren namens Suthwalda hun enkelspel te winnen. Jarno Jans uit Roden verloor zijn partij net als Erik Dallinga uit Meppel. Hierdoor was de tussenstand na de singlepartijen: 2-2.

Dubbelpartijen

Beide dubbels werden in een match-tiebreak beslist. Het duo Westerhof en Jans won namens Suthwalda met 10-7 van Van Baal en Cuypers. Niesten en Terheijden moesten namens de Drentse formatie het hoofd buigen voor Eleveld en Wauters waardoor de eindstand op 3-3 kwam.

Vijf punten voorsprong

De club uit Zuidwolde heeft nu vijf punten voorsprong op de nummer twee Lewabo en staat zes punten los van Spijkenisse dat deze speelronde niet in actie kwam. Zondagmiddag speelt Suthwalda vanaf 12:00 uur op het eigen tennispark in Zuidwolde tegen Spijkenisse voor het kampioenschap in de eredivisie.

Verliezend finalist in 2019

Bij het debuut van TC Suthwalda in 2019 in de eredivisie schopte het team het meteen tot de finale. Daar verloren de mannen van regerend landskampioen Lewabo uit Beneden-Leeuwen.

Corona

Normaal wordt de eredivisie in het voorjaar afgewerkt. Maar in verband met corona werd de competitie verplaatst naar het najaar. Dit jaar is de eindstand van de eredivisie bepalend en volgt er niet, zoals gebruikelijk, nog een finale-weekend.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp: +31651568886 of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl