Protos Weering Zaalvoetbaltoernooi gaat door

De beker is voor Hoogeveen
VV Hoogeveen won de laatste editie van het prestigieuze zaalvoetbaltoernooi © RTV Drenthe
Het prestigieuze Protos Weering Zaalvoetbaltoernooi (PWZ) gaat dit jaar door. De organisatie vindt het verantwoord genoeg om de schouders eronder te zetten.
Dat in tegenstelling tot de editie van vorig jaar. Die werd vanwege de destijds geldende coronamaatregelen afgelast. Een flinke streep door de rekening, want het was de eerste keer in 44 jaar tijd dat de organisatie het toernooi niet door kon laten gaan.

Honderd clubs in de race

Toch houdt het grootste zaalvoetbaltoernooi van Nederland nog wel een slag om de arm voor als de coronasituatie verslechterd. Dan kan opnieuw tot afgelasting worden besloten.
Daar wordt alleen niet vanuit gegaan, want de voorbereidingen zijn al in volle gang. De sporthallen liggen vast en het deelnemersveld is vrijwel compleet. Inmiddels staan er honderd clubs op de inschrijflijst.

Coronatoegangsbewijs

Bij het toernooi zullen de regels van het RIVM gelden. Dat betekent dat toeschouwers een geldig coronatoegangsbewijs moeten kunnen tonen. Vooralsnog mogen de zalen niet volledig gevuld worden met - het bij PWZ zeer fanatieke - publiek.
Op dit moment mag maximaal 75% van de totale capaciteit van de sporthallen worden gebruikt. Als de overheid het toelaat om volle zalen te vullen, dan schroeft de organisatie dat percentage op.
Maandag 27 december 2021 gaat het Protos Weering Zaalvoetbaltoernooi van start.
De data van de wedstrijdrondes zijn:
Maandag 27 december 2021: Voorronde
Donderdag 30 december 2021: Kwartfinale
Maandag 3 januari 2022: Halve finale
Woensdag 5 januari 2022: Tussenronde
Zaterdag 8 januari 2022: De grote finale

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp: +31651568886 of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl