Elmar Reinders verlengt na sterk seizoen bij Riwal Cycling Team

Elmar Reinders
In het midden Elmar Reinders na zege PWZ Zuidenveldtour © RTV Drenthe/Karin Mulder
WIELRENNEN - Elmar Reinders rijdt ook volgend seizoen voor het Deense Riwal Cycling Team. De 29-jarige Assenaar won dit seizoen al drie keer. Hij was de rapste in de Deense eendagskoers Rent Liv Løbet Skive en de PWZ Zuidenveld Tour. Daarnaast won hij een etappe in Le Tour de Bretagne.
Afgelopen zaterdag finishte hij nog als derde in de Ster van Zwolle. Op de website van de ploeg reageert de hardrijder op zijn nieuwe eenjarige contract

'2022 nog beter'

"Hoewel ik een goed seizoen heb gehad, hoop ik op een nog beter seizoen in 2022", aldus Reinders die aan zijn derde seizoen in Deense dienst begint.
"Na twee seizoenen ken ik alle mensen rond het team en zij mij. Ik voel me hier goed en daarom ben ik ook blij dat ik door kan. In 2022 hoop ik dat alle voorjaarsklassiekers weer gewoon terugkomen, omdat die het beste bij me passen", zegt Reinders.
Ook vanuit de ploeg is er veel waardering voor de Drent. "Hij heeft dit jaar laten zien dat hij ook met succes voor eigen kansen kan rijden. En natuurlijk zal daar ook volgend jaar ruimte voor zijn als hij dit niveau heeft", zegt technisch directeur Sebastian Andersen.

Ronde van Drenthe

In het verleden kwam Reinders uit voor Metec, Jo Piels en Roompot. Zondag staat hij aan de start van de Ronde van Drenthe met de start in Assen en de finish in Hoogeveen.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp: +31651568886 of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl