Zege voor Lorena Wiebes in Women's WorldTour Ronde van Drenthe

Lorena Wiebes
Lorena Wiebes juicht in de Ronde van Drenthe © RTV Drenthe / Kim Stellingwerf
WIELRENNEN - De Women's WorldTour Ronde van Drenthe is gewonnen door Lorena Wiebes. De renster van Team DSM was de snelste in de sprint van een kopgroep van zeven.
Voordat de koers goed en wel was begonnen, was het deelnemersveld al een grote naam minder. Wereldkampioen tijdrijden Ellen van Dijk stond na de eerste kilometer langs de weg, samen met haar Australische ploeggenote Lauretta Hanson. De twee stapten daarna niet meer op de fiets.

Drentse vrouwen ontsnappen

De talentvolle Lieke Nooijen uit Coevorden besloot in eigen provincie de stoute schoenen aan te trekken. Ze ontsnapte solo na 10 kilometer koers en reed naar een voorsprong van maximaal 2,5 minuut. Net voor Gasteren ging een andere Drentse, de afzwaaiende Janneke Ensing uit Gieten, met succes op jacht naar Nooijen.
Reactie winnares Ronde van Drenthe
De marge van de twee thuisrijdsters hield geen stand. Door problemen met haar fiets viel Nooijen als eerste terug in het peloton. En ook Ensing bleef daarna in haar eentje de achtervolgende meute niet meer voor.
Kirstie van Haaften, Margaux Vigie probeerden het daarna om samen weg te komen. Toen zij weer waren teruggepakt volgde er een ontsnapping van twee Britse vrouwen: Alice Barnes en Pfeiffer Georgi. Maar ook dat bleek tevergeefs.

Kopgroep van zeven

In de finale wist een groep van zeven rensters zich alsnog definitief los te scheuren van het peloton. Met Lorena Wiebes, Floortje Mackaij, Franziska Koch en Georgi domineerde Team DSM in de kopgroep. En dat overwicht betaalde zich uit. In de eindsprint verzekerde Wiebes zich van de winst.
Janneke Ensing na de ronde van Drenthe

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl