GP-team Roelof Waninge haalt Van den Goorbergh (15) naar Moto2

Zonta van den Goorbergh
Zonta van den Goorbergh © NTS RW Racing GP
MOTORSPORT - Het NTS RW Racing Grand Prix-team van Roelof Waninge uit Dwingeloo laat komend seizoen Zonta van den Goorbergh debuteren in de Moto2-klasse. De pas 15-jarige zoon van oud-coureur Jurgen van den Goorbergh gaat een rijdersduo vormen met de Belg Barry Baltus (17).
"Achter de schermen is er hard gewerkt. De mensen om me heen, zoals mijn ouders, mijn sponsoren én RW Racing GP zijn er druk mee geweest om dit alles mogelijk te maken. Deze keuze zal voor sommigen een verrassing zijn maar gezien de mogelijkheden, de groei die ik heb laten zien en de 'Road to MotoGP' is dit een stap die bij mij past op dit moment in mijn carrière", aldus de tiener.
"Het is een uitdaging waar ik de tijd voor heb om me op voor te bereiden door deze winter te trainen en tijdens mijn eerste seizoen te leren. Ik krijg van het team de tijd om me te ontwikkelen als rijder en ik grijp deze kans dan ook met beide handen aan. Het vertrouwen van het team in mij is groot en dat gevoel is wederzijds."

Leerjaar

De jonge Van den Goorbergh komt over vanuit het Moto3 Junior World Championship. Komend seizoen zal voor Van den Goorbergh volgens RW Racing GP "een leerjaar worden".
De inmiddels 51 jaar oude Jurgen van den Goorbergh was zelf jarenlang de Nederlandse vaandeldrager in de 250 en 500cc. De Brabander kon mee met de besten in de koningsklasse en wist regelmatig bij de eerste tien te finishen in de grands prix. "Moto3, Moto2 en dan MotoGP, dat is het ideale traject", zei de voormalig coureur ruim twee jaar geleden al.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp: +31651568886 of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl