Vakantiegangers ZZVV maken familietrip goed: 5-1 en koppositie

ZZVV
Een glimlach en mooie teint bij neven Max Bosscher (nummer zes) en Tom Leerdam © RTV Drenthe/Stijn Steenhuis
VOETBAL - Toen neven Max Bosscher en Tom Leerdam vorige week van hun tiendaagse op Bonaire genoten ging ZZVV tegen Nieuwleusen in de topper in de derde klasse D met 3-0 ten onder. Eenmaal terug in Zuidwolde heeft het duo de thuisploeg vanmiddag aan een klinkende zege op Hollandscheveld geholpen: 5-1 (2-1).
"Het was niet een ideale wedstrijd om te missen, maar het stond al langer gepland om met beide families naar de andere kant van de wereld te vliegen", geeft Bosscher na de ruime overwinning op eigen veld toe over het belangrijke competitieduel van een week geleden. Uitgerekend tegen concurrent Nieuwleusen, toen hadden beide teams negen punten uit drie duels, kon trainer/coach van ZZVV Herman Schonewille geen beroep op de slimme neven op het middenveld doen.
Na vanmiddag maalt niemand in Zuidwolde meer om de familietrip van Bosscher en Leerdam. Door de ruime winst op Hollandscheveld en misstap van Nieuwleusen tegen Hoogeveen (2-1 verlies) gaat ZZVV weer aan de leiding. Net als Nieuwleusen hebben de geel-zwarten twaalf punten.

Jetlag op het trainingsveld

De score werd in Zuidwolde nog door Hollandscheveld geopend. Na de 0-1 van Robin Bijl was het vakantieganger Bosscher, met mooie teint, die ZZVV weer op het goede spoor hielp. Met een prachtige volley zorgde Jovanni van Dijk voor de voorsprong voor de thuisploeg (2-1).
"Donderdagavond stonden Tom en ik nog met een jetlag op het trainingsveld", lacht Bosscher na de tijd. Tegen Hollandscheveld maakte hij alweer zijn derde van het seizoen. "We hebben ons als team herpakt. Natuurlijk is het mooi dat Tom en ik daar een aandeel in hebben. Zo is het fijn om terug te zijn."

Een kwartier voor tijd

Na rust (2-1) hield Hollandscheveld tegen. Het thuispubliek in Zuidwolde moest lang op de marge van twee doelpunten wachten. Na de 3-1 van invaller Janou van Veen een kwartier voor tijd bepaalden nogmaals Van Dijk en Marco Kikkert de eindstand.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp: +31651568886 of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl