Punt Hurry-Up in België: 'Het hadden er ook twee kunnen zijn'

Hurry-Up
Hurry-Up in een kring © RTV Drenthe/Stijn Steenhuis
HANDBAL - Het Zwartemeerse Hurry-Up heeft in de BENE-League op Belgisch grondgebied een punt overgehouden aan het duel met hoogvlieger Sporting Pelt: 26-26. In de slotfase zat ook een uitzege erin voor de oranje-zwarten.
In Pelt schoot Hurry-Up uit de startblokken (1-5), om daarna weer volledig in te zakken (8-5). Voor rust wist doelman Boris Tot drie strafworpen op rij van Sporting Pelt, de nummer drie op de ranglijst met Emmenaar Tommie Falke op de linkerhoek, te keren.

Geen penalty

Na de pauze (15-13) ging de wedstrijd alle kanten op. "We komen terug tot 24-24 en krijgen daarna nog twee goede kansen op voorsprong te komen en het duel op slot te gooien", vertelt trainer/coach van Hurry-Up Joop Fiege. "We missen een strafworp en open doel kans."
"Het ging de hele tijd op en af", gaat Fiege verder. "Vooraf teken je voor een punt, maar als je met nog twintig seconden en een gelijke stand de bal hebt wil je meer. Het hadden er ook twee kunnen zijn. Erik Blaauw krijgt in de allerlaatste poging nog een duw. De penalty bleef uit."

Zevende plaats

Met een gemengd gevoel stapt Fiege de bus in naar Zwartemeer. Met acht punten uit acht wedstrijden staat Hurry-Up op de zevende plaats in de BENE-League. Volgende week komt Volendam op bezoek in Zuidoost-Drenthe.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp: +31651568886 of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl