Freriks en Nieuwenweg in voorlopige handbalselectie voor WK

ANP-434980421
Freriks in actie tijdens een wedstrijd in augustus © AFP / Fabrice Coffrini
HANDBAL - Interim-bondscoach Monique Tijsterman heeft 34 speelsters opgenomen in de voorlopige selectie voor het wereldkampioenschap handbal, dat van 1 tot en met 19 december in Spanje wordt gespeeld. Onder meer Merel Freriks en Anouk Nieuwenweg uit Emmen zijn geselecteerd.
Uit deze groep wordt in een later stadium de definitieve selectie samengesteld. De 23-jarige Freriks speelt voor het Duitse Borussia Dortmund, Anouk Nieuwenweg (25) handbalt bij Neckarsulmer Sport-union, eveneens in Duitsland
Oud-E&O-speelster Lois Abbingh, die deze zomer geblesseerd raakte in de verloren kwartfinale van de Spelen tegen Frankrijk, behoort eveneens tot de voorlopige selectie. Zij maakte eind september haar rentree bij haar Deense club Odense.

Noorwegen, Rusland en Zuid-Korea

Oranje speelt in voorbereiding op het WK van 25 tot en met 28 november een toernooi in het Noorse Bergen, waar Noorwegen, Rusland en Zuid-Korea de tegenstanders zijn. Voor dat evenement brengt Tijsterman de groep terug tot 21 speelsters. Na die trip maakt de coach de definitieve groep van achttien handbalsters bekend die meegaan naar Spanje.
Nederland, wereldkampioen van 2019 in Japan, is in Spanje de titelverdediger. Het speelt in de groepsfase tegen Zweden, Puerto Rico en Oezbekistan.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp: +31651568886 of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl