Judoka Marit Kamps na herbeoordeling alsnog wereldkampioene junioren

Judoka Marit Kamps na herbeoordeling alsnog wereldkampioene junioren
Judoka Marit Kamps na herbeoordeling alsnog wereldkampioene junioren © Judo Bond Nederland
JUDO - Marit Kamps uit Assen heeft na een herbeoordeling alsnog goud gewonnen op het WK voor junioren in Olbia. Tijdens haar finalepartij in de klasse boven 78 kilo verloor ze aanvankelijk van Coralie Hayme uit Frankrijk met een waza-ari. Maar tijdens een IJF congres, na afloop van het toernooi, werd besloten om de beslissende actie uit de WK finale te annuleren.
Hierdoor zijn beide judoka's tot wereldkampioen junioren 2021 in de categorie boven de 78 kilo uitgeroepen.

'Heel vet én verwarrend'

Kamps kende in het Italiaanse Olbia een uitstekend toernooi. Op weg naar de eindstrijd won ze van Fatma Abidi, Alana Alborova en Elisabeth Pflugbeil. In de finale kreeg ze vlak voor tijd een waza-ari score tegen, waarna het haar niet meer lukte de achterstand ongedaan te maken.
Marit Kamps was zichtbaar verrast toen ze de medaille omgehangen kreeg tijdens de Nationale training op Papendal. "Dit is heel vet en tegelijkertijd heel verwarrend. Het is een gekke manier om zo je wereldtitel te krijgen, maar ik ben er ontzettend blij mee", zei Kamps na afloop.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp: +31651568886 of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl