Matchwinner Hilterman: 'Reda en ik zijn als Cavani en Veerman'

Hilterman
Hilterman heeft zojuist FC Emmen op voorsprong gekopt tegen VVV © Lute Kiers
VOETBAL - Eerlijk is eerlijk, hij had er tegen VVV drie moeten maken. Maar Hilterman was dolblij met die ene goal, die de winnende bleek. Het was voor de nummer 9 van FC Emmen zijn 6e treffer van het seizoen, nadat de spits zeven duels op rij het net niet wist te vinden.
"Het was een heerlijke voorzet van Peter van Ooijen. Ik kwam voor mijn man en schampte de bal, waardoor de keeper kansloos was. Het was vrijwel identiek aan die kopbal tegen Jong FC Utrecht toen ik de lat raakte, al stond ik toen verder van de goal af', aldus Hilterman.
De aanvaller had ondanks het fijne gevoel ook zelfkritiek. "Ik had het ons een stuk makkelijker kunnen maken als ik al vroeg in de wedstrijd had gescoord. Ik kreeg twee prima kansen op de openingstreffer. Na zijn kopgoal liet hij nog twee grote kansen onbenut. Dat stiftje had wat harder gemoeten en bij de pass van Rui Mendes ben ik te snel en had ik eigenlijk wat meer moeten afwachten."
In de slotfase speelde Hilterman nog even samen met debutant Reda Kharchouch, die nog zo'n 10 speelminuten kreeg van Dick Lukkien. "Hij moest het aanspeelpunt zijn en ik er een beetje omheen. Dat ging best goed. Ik in de rol van Cavani en hij in de rol van een lange spits. Noem maar eens een lange spits.... ehm...Henk Veerman."
Matchwinner Hilterman: 'Reda en ik zijn als Cavani en Veerman'

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl