Tiendeveen strijdend ten onder tegen SCN

SCN bestookt het doel van Tiendeveen
SCN bestookt het doel van Tiendeveen © RTV Drenthe/René Posthuma
VOETBAL - Ook na zes duels blijft Tiendeveen zonder punten. In de derby tegen SCN ging de ploeg van trainer Marco Reitsma met 0-3 ten onder. Op een 0-1 stand werd een treffer van de thuisclub ten onrechte afgekeurd.
Tiendeveen wacht, samen met Nieuw Balinge, nog op het eerste punt in de 4e klasse D. Nieuw Balinge verloor vanmiddag met 2-1 van Wildervank. SC Angelslo versloeg Borger met 2-1 en is van de hatelijke nul af. SCN klom door de overwinning naar plek vijf met 10 punten uit 6 wedstrijden. HS'88 is koploper met 14 uit 6.

Snelle achterstand

Er was nog geen drie minuten gespeeld toen de bal al achter Tiendeveen doelman Sander Lubbers lag. Stefan Bruinsma promoveerde een vrije trap van Erwin Smale tot de openingstreffer.
Na de 0-1 bleef SCN de betere partij, maar kwam voor rust niet opnieuw tot scoren. De thuisclub werd in de eerste helft nauwelijks gevaarlijk.

Geen buitenspel

Na rust brak een sterke fase voor Tiendeveen aan. Aanvoerder Dominique Wiffers kreeg een aantal goede kansen en leek na vijf minuten de gelijkmaker te scoren. Scheidsrechter Zinger negeerde in eerste instantie een vlagsignaal van zijn assistent van SCN. Maar na een korte discussie liet de leidsman zich toch overtuigen van zijn ongelijk en keurde de treffer alsnog af. Later zou uit de tv-beelden blijken dat Wiffers niet buitenspel stond en dat de treffer onterecht werd afgekeurd.
Toen Erwin Smale, na een kwartier in de tweede helft de 0-2 achter Lubbers binnenschoot was het verzet gebroken. Smale bepaalde uit een vrije trap, met zijn tweede treffer van de middag, de eindstand op 0-3 en liet de thuisclub met lege handen achter.