Hurry-Up, na lang wachten, onderuit tegen Volendam

Ronald Suelmann
Suelmann is voor even terug bij de hoofdmacht van Hurry-Up © RTV Drenthe/Stijn Steenhuis
HANDBAL - Hurry-Up heeft de thuiswedstrijd met Volendam met 34-39 verloren. Halverwege stonden de gasten al met 15-19 voor.
De wedstrijd in Zwartemeer begon met een vertraging van ruim één uur en vijftien minuten. De scheidsrechters kregen pech onderweg en het duurde even voordat de ANWB hulp kon bieden. Zonder warming-up begonnen de beide arbiters aan de wedstrijd.

Achterstand

Volendam leek het minste last van het uitstel te hebben nam direct een voorsprong. In de laatste tien minuten van de eerste helft liepen de gasten verder uit en namen een 11-15 voorsprong. Na een time-out van trainer Joop Fiege kwam Hurry-Up - waar clubicoon Ronald Suelmann door de langdurige blessure van Bernie Vermeer terugkeerde in het eerste en vijf keer scoorde - even terug tot twee punten, om halverwege toch met vier punten achterstand te gaan rusten (15-19).
In de tweede helft leek Volendam in eerste instantie de voorsprong makkelijk vast te kunnen houden. Maar met de steun van het publiek kwam de thuisploeg toch weer tot drie punten verschil, 23-26.

Geen terugkeer

Net toen het publiek in sporthal De Eendracht in een terugkeer ging geloven, miste René Jaspers twee keer, waaronder een strafworp. Volendam rechtte de rug en pakte de draad weer op. Tegen Bocholt maakte Hurry Up een achterstand van vijf punten, bijna, ongedaan. Dit keer lukte dat niet en won Volendam met vijf punten verschil.
Door de nederlaag heeft de ploeg van Fiege nu 8 punten uit 9 wedstrijden en staat op plek 7 in de BENE-League. Volendam heeft nu drie punten meer dan Hurry Up. LIONS blijft koploper met 17 uit 9.