Lukkien krijgt wat hij wil in beker: amateurs in eigen stadion

Jasin-Amin Assehnoun heeft zojuist de 0-2 gescoord tegen FC Volendam
Jasin-Amin Assehnoun juicht na zijn treffer in Volendam in de eerste ronde van de KNVB beker. Inmiddels is de opponent in de tweede ronde ook bekend. © Gerrit Rijkens
VOETBAL - In de tweede ronde van de KNVB beker speelt FC Emmen op eigen veld tegen de amateurs van Excelsior Maassluis. De nummer 7 van de Tweede Divisie is op 14, 15 of 16 december in Emmen de tegenstander.
Daarmee krijgt Dick Lukkien waar hij op hoopte. In Rood Wit TV liet hij afgelopen donderdag weten het liefst een amateurclub te loten en als het even kon ook nog in het eigen stadion.
In de eerste ronde won Excelsior Maassluis, van trainer Dogan Corneille, met 2-5 bij Westlandia en daarvoor werd er, in de tweede voorronde, na verlenging met 2-0 gewonnen van OFC uit Oostzaan.
Het grootste succes vierde Excelsior Maassluis in het seizoen 2015/2016 toen de club algeheel landskampioen werd bij de amateurs.

Sieme Zijm

De enige speler die bij zowel FC Emmen als bij Excelsior Maassluis heeft gespeeld is Sieme Zijm. Hij speelde in het seizoen 2008/2009 in Drenthe, waarna hij zijn profloopbaan beëindigde en de overstap maakte naar - toen nog - hoofdklasser Excelsior Maassluis.

Tweede keer

FC Emmen ontmoette Excelsior Maassluis al een keer eerder in het bekertoernooi. In 2014 werd het in de eerste ronde 1-4 in Maassluis, waarna in de tweede ronde kansloos werd verloren van Heracles Almelo.
Hieronder de complete loting:
Cambuur - NEC
Achilles Veen - DVS'33
Harkemase Boys - RKC
FC Twente - Feyenoord
Excelsior - FC Groningen
Go Ahead Eagles - Roda JC
FC Emmen - Excelsior Maassluis
PSV - Fortuna Sittard
AZ - Heracles Almelo
ADO Den Haag - Gemert
PEC Zwolle - MVV
Ajax - Barendrecht
Telstar - Spakenburg
NAC - FC Utrecht
Vitesse - Sparta
SC Heerenveen - De Treffers




Heb je een nieuwstip, nieuwe informatie óf heb je een foutje gespot? Stuur een bericht, foto of filmpje via WhatsApp of mail de redactie.