Bargeres en NWVV niet meer foutloos, eerste zege SC Elim, Vitesse'63 verliest topper

SC Elim
SC Elim veroverde de eerste zege van het seizoen in de 2e klasse J (archieffoto) © (archieffoto)
VOETBAL - Bargeres en NWVV waren tot gisteren nog foutloos in de 5e klasse F van het zaterdagvoetbal, maar beide clubs verspeelden op eigen veld de eerste punten. In de 3e klasse D was er voor het eerst een punt voor Fit Boys, terwijl SC Elim in de 2e klasse J de eerste zege van het seizoen pakte.
Tynaarlo (5D), Tiendeveen en Nieuw Balinge (4D) zijn de drie Drentse zaterdagclubs die nog altijd wachten op het eerste punt dit seizoen.

5F

Bargeres won de eerste vijf duels van het seizoen, maar kwam in Emmen niet verder dan 1-1 tegen laagvlieger Westerlee. Voor de formatie van trainer Geert Aalderink zorgde Raymond de Groot voor de openingstreffer. Ook NWVV kwam tegen VVS Oostwold op voorsprong. Mark Kok was de doelpuntenmaker.
In 5F staan de ploegen dicht bij elkaar, want de top 6 (met Bargeres, NWVV, Meeden, Scheemda, VVS en SETA) staat op zes punten van elkaar.

5D

In de vijfde klasse D wacht Tynaarlo nog steeds op het eerste succes. Na de 1-5 nederlaag tegen Blauw Geel'15 staat de Drense club nog steeds op nul punten, uit 4 duels. Het doelsaldo van Tynaarlo is 4 voor en 24 tegen).
In deze klasse gaan drie clubs aan kop, met 10 uit 4: VAKO (dat vrij was), Westerkwartier en VVK.

4D

Tiendeveen en Nieuw Balinge blijven in de 4e klasse D puntloos. Tiendeveen ging met 3-0 onderuit tegen SCN (klik hier voor het verslag), terwijl Nieuw Balinge met 2-1 verloor bij Wildervank.
De topper van dit weekend, HS'88 - SVBO, eindigde in 2-1. Daardoor is HS'88 nu alleen koploper en leed SVBO haar tweede nederlaag op rij.

3D

Fit Boys is van de hatelijke nul in de 3e klasse D. De ploeg uit Beilen pakte op eigen veld een punt door met 0-0 gelijk te spelen tegen SVN'69 uit Nijeveen.
De topper in deze klasse werd gewonnen door Nieuwleusen, dat op eigen veld met 3-1 te sterk was voor Vitesse'63 uit Koekange. Nieuwleusen is daardoor nog steeds, samen met ZZVV, koploper in 3D, met 15 punten uit 6 duels.
ZZVV was een maatje te groot voor Avereest: 0-3. Voor de formatie uit Zuidwolde scoorden Bram Ekkel, Matthijs Capellen en een speler van Avereest passeerde zijn eigen doelman.

3B

Veenhuizen, de enige Drentse club in de 3e klasse B, is na de 3-0 nederlaag bij Minnertsga, de nieuwe hekkensluiter. De formatie van Hendrik Timmer, die het duel in Friesland met tien man eindigde, heeft na zes duels 4 schamele punten.

2J

In deze klasse pakte SC Elim de eerste zege van het seizoen, door op eigen veld met 4-3 te winnen van De Weide. Mike Doldersum werd vlak voor tijd de matchwinner, nadat de thuisclub een 2-0 voorsprong uit handen gaf. Voor de gasten scoorde Jasper Strijker 2 keer.
Gorecht en DZOH maken in deze klasse voorlopig de dienst uit. Gorecht won voor de zesde keer op rij (3-0 tegen The Knickerbockers) en DZOH maakte geen fout bij Gramsbergen. Door treffers van Bjorn Jansen (2) en Tim Aasman werd het 0-3.
Gorecht heeft nu 18 punten uit zes duels en DZOH volgt met 16 uit 6.

Tien clubs nog foutloos

In het zaterdagvoetbal zijn tien clubs nog zonder puntenverlies:
2J: Gorecht
1K: d'Olde Veste'54
3A: SWZ Sneek
3B: Leovardia
4B: Bolsward
4D: RWF
5A: IJVC en Heerenveen
5C: Drogeham
5E: Corenos

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp: +31651568886 of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl