SVBO kan Germanicus niet meer achterhalen en verliest met 1-2

SVBO-Germanicus
Germanicus zoekt de aanval © RTV Drenthe/René Posthuma
VOETBAL - SVBO is er niet in geslaagd om de 0-2 achterstand tegen Germanicus teniet te doen. De wedstrijd, die op 16 oktober werd gestaakt vanwege een blessure van de scheidsrechter, eindigde in 1-2.
De wedstrijd begon met een doeltrap voor SVBO, met nog 37 minuten te spelen. SVBO begon met drie nieuwe spelers ten opzichte van 16 oktober, terwijl Germanicus twee wijzigingen had aangebracht. Maar de belangrijkste wissel, liep in het lichtblauw over het veld. Scheidsrechter Van Veen, verving zijn geblesseerde collega Alberts.

Alles op de aanval

SVBO liet direct de intenties zien en zocht de aanval, wat na vijf minuten de eerste kans opleverde, zonder dat een treffer werd. De thuisclub belegerde het doel van Vincent Beugelink maar, met name, Maurice Kampman was slordig in de afronding.
Aan de andere kant loerde de ploeg uit Coevorden op een counter en na twintig minuten spelen was Stan Ypenburg dichtbij de 0-3, maar doelman Joost Schrik redde met een prima duik. De storm van SVBO ging liggen en de wedstrijd raakte meer in balans.

Bloedstollend

Negen minuten voor tijd bracht Dylan Wessel de spanning weer terug. Kampman legde de bal goed terug, waarna Wessels, vanaf 16 meter, Beugelink kansloos liet. In een bloedstollende slotfase speelde SVBO alles of niets. Davy Wessels scoorde de gelijkmaker, maar de treffer werd afgekeurd vanwege buitenspel. En zo werd het dus niets voor SVBO.
Door de overwinning klimt Germanicus naar de negende plek in de 1e klasse F. SVBO blijft achtste.