DZOH profiteert optimaal van slaperig begin LTC

DZOH wint de topper van LTC
DZOH wint de topper van LTC © RTV Drenthe/René Posthuma
VOETBAL - De topper in de 2e klasse J tussen DZOH en LTC werd gewonnen door de ploeg uit Emmen. De nummer twee versloeg de nummer drie met 4-1. Na zeventien minuten stond DZOH al met 3-0 voor.
De top drie in de zaterdag 2e klasse J verandert na vandaag niet. Gorecht blijft koploper, nog steeds zonder puntenverlies (21 uit 7). DZOH heeft twee punten minder, LTC zag de achterstand op de nummers één en twee groeien, maar staat nog wel derde, met 13 uit 7.

Slap begin, DZOH profiteert

LTC begint dit seizoen wel vaker slap aan de wedstrijd, maar vaak wordt dit door de tegenstander niet afgestraft. Tegen DZOH was de ploeg van Mike Kelly weer niet bij de les en de Emmenaren profiteerden al na 14 seconden. Yorick Zweerink was er als de kippen bij om de 1-0 binnen te schieten.
Wie dacht dat LTC bij de les was, kwam vier minuten later bedrogen uit. Doelman Jelle van der Veen kon voor de tweede keer vissen, na een treffer van Tim Aasman. Aanvallend zetten de Assenaren er nauwelijks iets tegenover en in de zeventiende minuut was het opnieuw raak. Weer was het Yorick Zweerink, dit keer met het hoofd. Van der Veen kon de 3-0 niet keren.

Niet meer spannend

Na de 3-0 ruststand ging LTC op zoek naar een treffer om de wedstrijd weer enigszins spannend te maken. Maar de paar kansen die de Assenaren kregen werden gemist. Aan de andere kant liet DZOH weer zien effectief te zijn. Aron Timmerman schoot een vrije trap, vanaf de hoek van het zestienmetergebied, in de kruising (4-0).
De 4-1 eretreffer van Marc Heerings was slechts voor de statistieken. In de slotfase trof de thuisclub nog twee keer de paal, maar gescoord werd er niet meer.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp: +31651568886 of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl