NWVV wint topper van Bargeres in waar doelpuntenfestijn

NWVV
NWVV is dichtbij weer een doelpunt tegen Bargeres. De topper in de 5e klasse F eindigde in 5-4 voor NWVV © RTV Drenthe
VOETBAL - Met zijn negende, tiende, elfde en twaalfde treffer van het seizoen was Roy Supèr zaterdagmiddag veruit de belangrijkste man aan de kant van NWVV in de topper tegen Bargeres. Door die vier treffers én ook nog een assist won de club uit Nieuw-Weerdinge met 5-4.
Door de zege passeert NWVV de club uit Emmen op de ranglijst. Beide ploegen hebben weliswaar 16 punten, maar NWVV uit 6 duels en Bargeres uit 7. De winst van de eerste periodetitel, die over 8 duels gaat, is dus zeer dichtbij voor de ploeg van trainer Johan Hollen.

NWVV sterker

De thuisclub kwam razendsnel op 1-0 via Supèr en dat zou een voorbode zijn voor nog veel meer, al moest het publiek lang wachten op een tweede treffer. Dat was vooral te danken aan Bargeres-doelman Jarno Mentink die inzetten van Super, Milan Duursma en Raymond Aardema fraai wist te keren. Ook Bargeres werd af en toe dreigend, maar met name Coen Tent had zijn vizier niet op scherp. Vlak voor rust werd het dan toch gelijk. Casper Dorgelo scoorde, nadat NWVV-doelman Damy Sinot ongelukkig uitgleed en zo kansloos was. Lang kon Bargeres niet genieten van die gelijkmaker, want amper een minuut later scoorde Supèr zijn tweede van de middag: 2-1.

Supèr en Dorgelo op dreef

Nadat NWVV kort na rust de paal raakte uit een scrimmage na een corner was het opnieuw Borgelo die scoorde voor Bargeres, maar net als bij de 1-1 kwam het antwoord van NWVV razendsnel. Een minuut na de 2-2 bediende Supèr zijn kompaan in de spits, Milan Duursma, die simpel raak kopte: 3-2.
Toen Supèr zijn derde van de middag maakte, halverwege de tweede helft, leek het duel beslist. Leek, want ook Dorgelo maakte zijn derde. De rappe aanvaller profiteerde dankbaar van het op één lijn willen verdedigen van NWVV: 4-3.
Het gevecht NWVV - Bargeres werd dus ook het duel tussen Supèr en Dorgelo, die Supèr in zijn voordeel besliste. Met zijn vierde van de middag bracht hij de eindstand van 5-4 op het scorebord.