David Haverdings sprint naar Europees zilver bij junioren op eigen VAM

David Haverings wint Europees zilver bij de junioren op 'zijn' VAM
David Haverings wint Europees zilver bij de junioren op 'zijn' VAM © RTV Drenthe/Karin Mulder
VELDRIJDEN - David Haverdings (17) uit Zuidlaren heeft zilver gewonnen op het EK veldrijden voor junioren. Op de VAM in Wijster moest hij Aaron Dockx voor zich dulden. De Belg reed al meteen weg bij de concurrentie en kwam met 47 seconde voorsprong alleen over de streep. De Italiaan Luca Paletti won het brons. Hij verloor de sprint bergop van Haverdings.
De 17-jarige Drent ging als topfavoriet van start. Hij won dit seizoen al vijf van de zes wedstrijden. Maar het was vandaag niet zijn dag.

'Er zat niet meer in'

"Ik ben op waarde geklopt. Ik kon niet mee met Dockx, hij was vandaag gewoon beter", zegt Haverdings na afloop. "Ik had een goede start, maar ik maakte meteen een fout waardoor hij een gat kreeg. Ik moest m'n eigen tempo rijden. Jammer dat het zo was maar er zat niet meer in."

Bart Kortleve

Bart Kortleve uit Havelte finishte op de 27e plaats. Op zo'n 3'40 van de winnaar. In de categorie van de junioren gingen 65 renners uit vijftien landen van start.

Beloften vrouwen

Het podium bij de beloften-vrouwen was op de VAM compleet oranje gekleurd. Shirin van Anrooij werd Europees kampioene voor Puck Pieterse en Fem van Empel.
Iris Offerein uit Meppen finishte, als eerstejaar belofte, op de 25e plaats.
David Haverdings sprint naar Europees zilver bij junioren op eigen VAM

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp: +31651568886 of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl