vv Emmen pakt knap punt bij koploper vv Hoogeveen

vv Hoogeveen bestookt het doel van vv Emmen
vv Hoogeveen bestookt het doel van vv Emmen, maar passeerde doelman Jehovah Mendes niet © RTV Drenthe
VOETBAL - De Drentse derby in de hoofdklasse A van het zondagvoetbal, tussen vv Hoogeveen en vv Emmen, eindigde zoals de wedstrijd begon: 0-0. Daarmee was vv Emmen het meest tevreden, want de rood-witten staan niet alleen veel lager dan de thuisclub maar zagen een half uur voor tijd verdediger Alex Blekking met twee keer geel (en dus rood) naar de kleedkamer vertrekken.
De 0-0 betekende voor koploper Hoogeveen het tweede gelijkspel van het seizoen. Veel pijn deed het de ploeg van trainer Nico Haak niet, want door de nederlaag van 'achtervolger' Be Quick 1887, op eigen veld tegen RKAVV, liepen de blauwhemden zelfs uit in de stand. Hoogeveen heeft nu 26 punten uit 10 duels, Be Quick 1887 heeft er 18 uit 10 en SJC volgt op plek 3 met 16 uit 9.
vv Emmen staat 13e, met 9 punten uit 9 duels. Daaronder staan Velsen (8 uit 10) en SDO (4 uit 9).

Megakans vv Emmen

Hoogeveen, zonder een aantal vaste krachten (waaronder Van Dijk, Bijlsma, Veldmaat en Menno Heerkes) startte sterker dan Emmen, maar de eerste kansen waren voor de gasten. De grootste was voor Bart-Jan Braams, die tot ongeloof van iedereen de bal voor een leeg doel hopeloos over schoot.
Kort voor rust dook dan eindelijk ook Hoogeveen gevaarlijk op voor de vijandelijke goal, maar Jamai Kriekjes schoot op Emmen-doelman Jehovah Mendes.

Emmen-doelman Mendes niet te kloppen

Die doelman groeide in de tweede helft uit tot de held van Emmen, dat na de kans voor captain Patrick Eberhard (zijn inzet werd gekeerd door Hoogeveen-doelman Stan Meekhof) vol onder druk stond. Dat had niet alleen te maken met het betere spel van de thuisclub na rust, maar ook met de tweede gele (en dus rode) kaart voor Alex Blekkink die de snelle Raphael Ngendakumana vlak buiten de zestien met een overtreding stuitte. Kansen kwamen er, voor Noah Schuurman, Louis Vijfhuizen en voor Kjelt Engbers, maar Mendes bleek vanmiddag niet te passeren.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp: +31651568886 of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl