FC Emmen wil duels uitstellen: 'Met publiek weegt zwaar voor ons'

Brigata Fanatico
FC Emmen wil de komende drie duels uitstellen. "Het publiek weegt heel zwaar voor ons" © Gerrit Rijkens
VOETBAL - Spelen zonder publiek of de komende drie competitiewedstrijden uitstellen. Die twee opties bood de KNVB aan de betaaldvoetbalclubs, nadat het kabinet gisteren met nieuwe coronamaatregelen kwam. Het standpunt van FC Emmen is helder: De Drentse club verzoekt de voetbalbond om uitstel.
De Drentse club zal dat verzoek naar alle waarschijnlijkheid maandag indienen.
Inmiddels heeft ook NAC al laten weten de duels te willen uitstellen. Hoe de andere clubs in de Keuken Kampioen Divisie erin staan is nog onduidelijk. De KNVB gaat na dit weekend stemmen tellen en komt dan met een beslissing. Als de bond de duels gaat verplaatsen, dan speelt Emmen de duels thuis tegen Jong PSV en Almere City FC én het uitduel tegen Jong AZ op een later moment.

'Geen appeltje-eitje'

"Het publiek weegt voor ons heel zwaar en geeft ook de doorslag in ons standpunt", aldus FC Emmen-directeur Ronald Lubbers.
"Het is geen appeltje-eitje-keuze", vervolgt Lubbers. "Verschillende scenario's gaan door je hoofd. Zijn we over drie weken wel weer van de problemen af, wat doet het met de transferwindow en wat doet een periode zonder duels met de fysieke gesteldheid van onze spelers?"

Voetballen met Kerst

Mocht de KNVB besluiten de duels te verplaatsen, dan worden die vermoedelijk ingehaald rondom de kerstdagen of op doordeweekse avonden.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp: +31651568886 of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl