Slordig E&O geeft twee punten weg

E&O
Coach Bergolt spreekt zijn mannen toe © RTV Drenthe/Stijn Steenhuis
HANDBAL - Na één helft spelen leek E&O vanavond op weg naar twee punten in de eredivisie. Na slordigheden kwam DFS Arnhem bij en trok na een uur zelfs aan het langste eind: 28-31.
In eigen huis kon de Deense trainer/coach Henrik Bergholt opnieuw een beroep op Jens Flos doen. De spelmaker sloeg in de zomer de voorbereiding over, maar helpt E&O al een maand in de opbouwrij. Tegen DFS Arnhem haakte ook oud-speler Lex Baas weer aan.
"E&O is net als mijn oude club Bevo een familievereniging. Die kun je niet in de steek laten", legt Flos zijn comeback uit. "Ik durf niet te zeggen of ik weer volledig aansluit."

Koen Schoemaker

Het eerste half uur van de Emmenaren was goed. Vijfvoudig doelpuntenmaker Koen Schoemaker en Daan Molenbroek waren van afstand belangrijk. Na de 10-10 van Flos klonk bij 16-13 het rustsignaal.
In het eerste kwartier na rust gaf E&O een 19-16 voorsprong uit handen. Na meermaals balverlies prikte DFS Arnhem, voorafgaand aan het treffen in de eredivisie twee punten minder dan de groen-witten, in de break-out simpel raak. Bij 20-23 vluchtte Bergholt de time-out in.

Grijze middenmoot

Door goed keeperswerk van Tom Grouwe kreeg E&O nog een beetje hoop. Opnieuw Flos, vier keer raak, en penaltynemer Michael Wennink verkleinden het verschil naar twee doelpunten (25-27). In de slotminuten maakte DFS Arnhem geen fout en vierde de uitoverwinning na het laatste fluitsignaal stevig.
E&O moet DFS Arnhem op de ranglijst laten passeren en blijft met negen punten na acht duels steken in de grijze middenmoot van de eredivisie. "Ik vind dat we in de subtop horen. De middenmoot, daar vind ik ons te goed voor", besluit Flos.
De teruggekeerde Jens Flos over de thuisnederlaag van E&O

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp: +31651568886 of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl