Unitas uit Rolde verliest met grote cijfers van Berdos

Unitas tegen Berdos
Bart Lensen (3) probeert door de verdediging van Berdos te dringen © RTV Drenthe/René Posthuma
HANDBAL - Unitas heeft de topper in de eerste divisie tegen Berdos verloren. Na een 16-21 ruststand, werd met duidelijke cijfers verloren, 28-38. Door de nederlaag verliest Unitas de aansluiting met de top van de eerste divisie
De gasten uit Bergen begonnen beter aan de wedstrijd en namen al vroeg een voorsprong. Het was aan Rik Makkes te danken dat Unitas enigszins in het spoor van Beridos kon blijven. Van de eerste zes treffers, maakte Makkes er vijf. Na een kwartier spelen stonden de gasten zes treffers voor (6-12).

Jos Kenter niet te stoppen

Ook een time-out van Unitas coach Henk Jan Ottens bracht aanvankelijk geen verbetering. De ploeg bleef slordig in de afronding en speelde te gehaast. Maar omdat ook Berdos slordiger werd, bleef de achterstand rond de vijf/zes punten. Halverwege zochten beide ploegen, bij een 16-21 stand de kleedkamers op.
De tweede helft begon zoals de eerste. Unitas kreeg geen grip op de aanval van de Noord-Hollanders en het duurde ruim zes minuten voordat de thuisploeg wist te scoren. Aan de andere kant was Jos Kenter niet te stoppen door de verdedigers van Unitas. Al snel bedroeg de voorsprong 10 punten.
In het laatste kwart van de wedstrijd probeerde Unitas de score iets dragelijker te maken, maar Kenter bleef maar scoren, hij scoorde in totaal 17 treffers en dus verloor de thuisclub met tien doelpunten verschil.