FC Emmen wint van Jong PSV en nadert koploper FC Volendam

Reda Kharchouch scoorde zijn eerste treffer in het shirt van FC Emmen
Reda Kharchouch scoorde zijn eerste treffer in het shirt van FC Emmen © Lute Kiers
VOETBAL - FC Emmen boekte vanavond, zonder publiek in het stadion maar wél daarbuiten, de negende zege van het seizoen. De Drentse club versloeg Jong PSV met 2-0. Door het gelijkspel van FC Volendam is het gat met de koploper na 15 duels nog maar drie punten.
Rui Mendes voor rust en Reda Kharchouch, in de tweede helft, zorgden voor de treffers in een duel dat vrij tam was. Jong PSV speelde aardig, maar vooral op balbezit en FC Emmen hoefde zich niet bovenmatig in te spannen om de (gehavende) club uit Eindhoven op de knieën te krijgen.

Dringen aan kop van de Keuken Kampioen Divisie

Door de zege heeft Emmen 29 punten uit 15 duels. Volendam heeft 32 uit 15. Excelsior en De Graafschap staan tweede en derde met respectievelijk 32 en 30 punten uit 16 wedstrijden. Maar ook de nummers 5 tot en met 9 (Jong Ajax, ADO Den Haag, FC Eindhoven, FC Den Bosch en Roda JC) doen nog volop mee.

Mendes breekt de ban

De eerste echte kans voor FC Emmen, na een behoudend begin waarin Jong PSV niet onder de indruk was van het hoge druk zetten van de Drentse club. Het was Rui Mendes, die na een voorzet van Peter van Ooijen en terugleggen van Jari Vlak, hard achter PSV-doelman Delanghe schoot. De bal werd overigens onderweg nog aangeraakt.
Voor rust had Emmen de score nog kunnen verdubbelen, maar ontbrak de scherpte bij Hilterman (die een slechte pass gaf aan Assehnoun) en Mendes (die alleen af mocht op Delanghe, maar goed werd verdedigd door Markelo. Aan de andere kant had Emmen geluk dat een schot van diezelfde Markelo op de billen van Mitch Apau terecht kwam. Apau speelde omdat Lorenzo Burnet positief testte op corona. Ook Michael Brouwer moest nog een keer aan de bak, op een vallend schot van Kjølø.

Kharchouch

De thuisclub kwam slecht uit de kleedkamer en mocht van geluk spreken dat Saibari een prachtige voorzet van Bakayoko niet toucheerde. Eigenlijk uit het niets kwam Emmen op 2-0. Invaller Kharchouch kreeg de bal in de zestien van een andere invaller (Azzeddine Toufiqui), dacht niet na en aaide de bal achter Delanghe. Het was voor Toufiqui zijn eerste balcontact en voor Kharchouch zijn tweede.
Kort na de 2-0 had Kharchouch ook zijn tweede kunnen maken, maar die inzet ging een metertje voorlangs. Aan de andere kant moest Brouwer nog een geweldige redding verrichten toen PSV-invaller Nassoh vanaf randje zestien gevaarlijk uithaalde. Daarna sleepte de wedstrijd zich naar het einde en kwam de spanning vooral uit Amsterdam, waar FC Volendam in de slotminuten van een 4-2 achterstand toch nog terugkwam tot 4-4.

Blessure Van Ooijen

Overigens viel Peter van Ooijen na een kwartier in de tweede helft geblesseerd uit. De aanvaller greep naar zijn hamstring. Vermoedelijk mist hij het duel van aanstaande maandag tegen Jong AZ.

Heb je een nieuwstip, nieuwe informatie óf heb je een foutje gespot? Stuur een bericht, foto of filmpje via WhatsApp of mail de redactie.