Broers Haverdings pakken beide podium in Koksijde

david haverdings
David Haverdings blijft winnen © RTV Drenthe/Karin Mulder
VELDRIJDEN - In het voorprogramma van de Wereldbeker veldrijden in Koksijde heeft David Haverdings uit Zuidlaren zijn achtste zege van het seizoen bij de Junioren behaald. Zijn jongere broer Floris eindigde als tweede in de Nieuwelingen categorie.
Gisteren won David Haverdings ook al bij de Superprestige in Merksplas en een week eerder was hij de beste bij zijn Wereldbekerdebuut in Tabor. Ondanks dat de wedstrijd in Koksijde wel werd verreden op dezelfde dag en parkoers als de Wereldbeker voor Elite dames en heren, telt deze wedstrijd niet mee voor het klassement bij de Junioren. Haverdings hield voor zijn zege Yordi Corsus en Viktor Vandenberghe achter zich.
Eerder op de dag reed broertje Floris Haverdings bij de Nieuwelingen, waar hij de tweede plaats wist te veroveren. Hij moest alleen Axel van den Broek voor zich dulden. Ieben Jacobs completeerde het podium.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp: +31651568886 of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl