FC Emmen overtuigt niet bij Jong AZ en verspeelt twee punten

Rui Mendes FC Emmen
Rui Mendes kon tegen Jong AZ ook niet het verschil maken © FC Emmen Media/Gerrit Rijkens
VOETBAL - FC Emmen kwam in Wijdemormer niet verder dan 0-0 tegen Jong AZ. De Drentse club kreeg voor rust drie mogelijkheden op de voorsprong, maar in het tweede bedrijf waren de beste kansen voor de thuisclub en dus was het gelijkspel een goede afspiegeling van de krachtsverhouding.
FC Volendam won wel, door een late goal bij Jong FC Utrecht, waardoor die ploeg de koppositie in de Keuken Kampioen Divisie verstevigt. De oranjehemden hebben nu 35 punten uit 16 duels, Excelsior staat op 32 uit 16 en Emmen klimt ondanks het puntenverlies naar plek 3, met 30 uit 16.

Niet goed, wel de beste kansen

De Drentse club overtuigde niet op het kunstgras in Wijdewormer, maar ondanks dat waren de beste kansen in de eerste helft wel voor Emmen. De eerste was na amper twee minuten voor Jeredy Hilterman, maar de spits zag zijn inzet gekeerd worden door de sterk keepende Beau Reus. Diezelfde Reus lag daarna succes voor Rui Mendes in de weg, waarna de rebound van Jasin-Amin Assehnoun op de lijn gered werd door Joey Jacobs. Oussama El Azzouzi, tot twee keer toe, en Jari Vlak probeerden het daarna nog van afstand maar ook zij troffen geen doel. Die twee middenvelders hadden het overigens lastig op het kunstgras in Noord-Holland. Maar dat gold niet alleen voor El Azzouzi en Vlak, want ook Mendes, Hilterman, Toufiqui en Assehnoun waren onzichtbaar.

Brouwer redt

Ondanks een prima start van het tweede bedrijf van Emmen was het Jong AZ dat plotseling de grote kansen kreeg. De roodhemden profiteerden keer op keer van een overtal op de rechterkant, maar Rui Mendes niet meeverdedigde en Mitch Apau continu tegen twee man moest verdedigen. Het was maar goed dat Michael Brouwer wederom in een uitstekende vorm verkeerde. In één aanval redde de Apeldoorner zelfs twee keer. Eerst reageerde hij katachtig op een schot van Mohamed Taabouni, daarna peerde Peer Koopmeiners de bal op de lat en de tweede rebound (van Yusuf Barasi) was weer een prooi voor Brouwer. Vlak voor die momenten had Emmenaar Thijs Oosting ook al een grote kopkans gehad, maar zijn inzet ging over. De grootste kans van Jong AZ kwam zo'n kwartier voor tijd en was voor Iman Griffith, maar zijn schot (vlak voor de goal van Brouwer) ging huizenhoog over.

Stiekeme 0-1 blijft uit

Lukkien, die in de rust Vlak wisselde voor Bernadou, probeerde met verse krachten de controle terug te krijgen en dat lukte. Reda Kharchouch (die kwam voor Assehnoun) bleek een sterk aanspeelpunt en Teun Bijleveld (die de onzichtbare Jeredy Hilterman afloste) zorgde voor meer balans op het middenveld. Die omzettingen leken Emmen te helpen, want opeens kantelde het duel weer. Via Bijleveld (schot geblokt) en El Azzouzi (twee schoten geblokt) was er uitzicht op een stiekeme 0-1, maar die kwam er uiteindelijk niet.
Michael Brouwer na 0-0 bij Jong AZ: 'De teleurstelling overheerst'

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp: +31651568886 of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl