Duidelijke nederlaag ACV in Rijssen

Fred de Boer
Fred de Boer voor de camera van Onze Club © RTV Drenthe
VOETBAL - In de twaalfde speelronde in de derde divisie is ACV uit Assen met duidelijke cijfers ten onder gegaan in Rijssen. Thuisploeg Excelsior'31 klopte de Assenaren vanmiddag met 3-0.
In Overijssel kwam ACV, dat vorige week nog knap van Staphorst wist te winnen (2-1), al na 23 minuten op achterstand. Derian Reinders opende namens hoogvlieger Excelsior'31 de score.

Onrustig aan de bal

Na rust liep de schade voor de formatie van de vertrekkende Fred de Boer, de hoofdtrainer van ACV wordt in de zomer door Ruud Jalving opgevolgd, hoger op. In het slotkwartier verschalkte de thuisploeg uit Rijssen ACV-doelman Ben Wormmeester nog twee keer.
"Ik denk dat mijn jonge team met de avondlockdown in het achterhoofd vanmiddag te graag wilde", reageert De Boer. Geen van de goede kansen wist ACV om te zetten in een goal. "We waren veel onrustiger dan de meer ervaren tegenstander. We moeten leren aan de bal minder fouten te maken."

Trainen tot de kerstvakantie

De Boer verwacht dat door de avondlockdown dit de laatste competitiewedstrijd van het kalenderjaar was voor ACV. "Ik heb net nog even nagevraagd, maar we kunnen in de avonduren echt niets doen. Om 17:00 gaat het sportpark dicht. Tot de kerstvakantie zullen we op zaterdag blijven trainen en daarna moeten we maar genieten van de pauze."
Door de uitnederlaag zakt ACV af naar plaats tien in de derde divisie. Volgende week spelen de Assenaren thuis. De amateurs van Ajax komen op bezoek in de hoofdstad.