Dick Lukkien in aanloop naar Almere City FC: 'We moeten effectiever zijn'

Dick Lukkien
FC Emmen-trainer Dick Lukkien: 'Het moet effectiever' © RTV Drenthe
VOETBAL - FC Emmen-trainer Dick Lukkien wist vanochtend, kort na de laatste training in voorbereiding op het thuisduel tegen Almere City FC, niet wie hij morgen voor en na de wedstrijd de hand gaat schudden. Inmiddels is bekend dat de gasten morgen onder leiding staan van Tim Bakens, Hedwiges Maduro en Serge van der Ban. Zij vormen samen het technische trio nadat de club uit Almere vorige week afscheid nam van Gert-Jan Verbeek.
"Daarom weten we ook niet wat we kunnen verwachten van Almere City", aldus Lukkien. "We gaan van meerdere scenario's uit, al vermoed ik dat ze compact zullen verdedigen. Maar ook op een zeer offensief begin zullen we bedacht moeten zijn", laat de oefenmeester weten.
Almere City FC staat na 16 duels op plek 18 van de Keuken Kampioen Divisie, met 13 punten. FC Emmen staat 4e, met 30 uit 16. Het gat naar de nummers 1 en 2 in de stand, FC Volendam en Excelsior, liep vrijdag op naar respectievelijk 8 en 5 punten. "Of we in de achtervolging moeten? Nee zo kijk ik niet. Natuurlijk wil ik winnen, laat daar geen misverstand over bestaan, maar op die manier ga ik een wedstrijd niet in. We moeten gewoon presteren, een goed niveau halen. Dat is voor mij de belangrijkste component op weg naar succes. Wat vooral beter moet, als je kijkt naar het duel tegen Jong AZ vorige week (die eindigde in 0-0)? We moeten meer afdwingen en effectiever zijn."
Lukkien kan tegen Almere City FC weer beschikken over Lorenzo Burnet (hij is hersteld van corona), maar niet over Peter van Ooijen. Ook Lentini Caciano en Peet Bijen zijn niet inzetbaar.

Vermoedelijke opstelling FC Emmen

Brouwer; Luzayadio, Araujo, Veldmate, Burnet; El Azzouzi, Vlak, Mendes; Toufiqui, Hilterman en Assehnoun.

Almere City met een oude bekende in de basis

Almere City kan tegen FC Emmen geen beroep doen op doelman Michael Woud. Hij heeft volgens Tim Bakens last van zijn schouder. Dit betekent dat Agil Etemadi weer onder de lat staat en Stijn Keller reservedoelman zal zijn in Drenthe. Naast Woud ontbreekt ook vleugelaanvaller Ilias Alhaft tegen FC Emmen vanwege een hamstringblessure, die hij opliep tijdens de warming up van de verloren thuiswedstrijd tegen MVV (0-2) vorige week.
Dick Lukkien: 'Het moet effectiever'

LIVE op Radio Drenthe

FC Emmen - Almere City FC is uiteraard weer live te volgen op Radio Drenthe. De wedstrijd begint om 20.00 uur. De uitzending op Radio Drenthe een half uur eerder. René Posthuma en Niels Dijkhuizen zijn de verslaggevers.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp: +31651568886 of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl