Anna van der Breggen maakt kans op titel Sportvrouw van het Jaar

Anna van der Breggen
Anna van der Breggen won brons op de Olympische Spelen, op het onderdeel tijdrit. © ANP
Anna van der Breggen staat op de shortlist voor Sportvrouw van het Jaar. De succesvolle wielrenster woont tegenwoordig in Meppel.
De 31-jarige Meppelse stopte dit jaar als wielrenster en is verder gegaan als ploegleider. In haar laatste seizoen won ze nog wel enkele grote wedstrijden, zoals de Giro d'Italia Femminile, Ronde van Wallonië, Omloop Het Nieuwsblad en de Ronde van Burgos. Ook werd ze nationaal kampioen en pakte ze brons op de tijdrit bij de Olympische Spelen.
Op de shortlist voor Sportvrouw van het Jaar staan ook zeilster Marit Bouwmeester, baanwielrenster Shanne Braspennincx, wielrenster Ellen van Dijk, windsurfster Lilian de Geus, atlete Sifan Hassan, schaatsster Jutta Leerdam, shorttrackster Suzanne Schulting, atlete Anouk Vetter, wielrenster Annemiek van Vleuten, baanwielrenster Kirsten Wild en schaatsster Ireen Wüst.

Nominaties

Uit de shortlist kiest een vakjury de nominaties voor de titel van Sportvrouw van het Jaar. De nominaties worden op 12 december bekend.
De daadwerkelijke stemming vindt plaats op maandag 20 en dinsdag 21 december. Tijdens het sportgala op woensdag 22 december wordt de winnaar bekendgemaakt. Dan worden ook de Sportman, Sportploeg, Paralympische Sporter en Coach van het Jaar bekendgemaakt. Het sportgala is die dag om 20.30 uur te zien op NPO 1.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp: +31651568886 of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl