FC Emmen helpt kinderen aan een kerstcadeau

Michael Brouwer en Oussama El Azzouzi
FC Emmen wil dat er geen kind zonder cadeau is met Kerst. Ook spelers Michael Brouwer en Oussama El Azzouzi steunen de actie © FC Emmen
FC Emmen gaat cadeaus inzamelen voor kinderen die normaal gesproken tijdens de feestdagen geen cadeau krijgen. Het krijgen van een cadeautje tijdens de feestdagen is voor veel kinderen normaal. Maar dat geldt helaas niet voor iedereen, om wat voor reden dan ook.
Voor die kinderen tot en met twaalf jaar zet FC Emmen Naoberschap zich in met de actie 'Geen Kind Zonder Cadeau'. FC Emmen verzamelt cadeaus en zorgt dat deze terechtkomen bij de kinderen die anders geen cadeau zouden krijgen.

Iedereen kan een cadeau langs brengen of opsturen

Vanaf maandag 6 december staat op het #HIERKOMIKWEG-plein voor stadion De Oude Meerdijk een grote kerstboom met een kersthuisje. Vanaf dinsdag 7 december tot en met donderdag 9 december tussen 14.00 en 17.00 uur en op vrijdag 10 december tussen 14.00 en 20.00 uur kan iedereen een cadeautje langs brengen. Het is ook mogelijk een cadeautje op te sturen naar FC Emmen. Cadeaus dienen nieuwe artikelen te zijn, geen gebruikt speelgoed. De maximale waarde van een cadeau is 20,-
Ook is het mogelijk om de naam van een kind dat een cadeautje verdient door te geven. Dit kan via www.fcemmen.nl/geenkindzondercadeau. Via het formulier op die pagina kan men ook een donatie doen waarmee FC Emmen vervolgens een cadeautje koopt.

Meerdere partijen

FC Emmen zal de cadeaus vervolgens bezorgen bij de opgegeven kinderen. Ook zullen diverse partijen in de regio, zoals het Jeugdfonds Sport & Cultuur, Stichting Leergeld en de Voedselbank Zuidoost-Drenthe, met de cadeaus langsgaan bij kinderen.
Op woensdagmiddag neemt mascotte SIBI alle cadeaus in ontvangst. Op vrijdagmiddag zal de Kerstman dit zelf doen. De cadeaus worden opgeslagen in een container en in week 50 en 51 (tot uiterlijk 23 december) bezorgd.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp: +31651568886 of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl