Wielrenner Bert-Jan Lindeman doet stapje terug

ANP-431523622
Lindeman hier nog in actie voor Team Qhubeka-NextHash © Belga Foto / David Stockman
WIELRENNEN - Bert-Jan Lindeman (32) uit Emmen rijdt volgend seizoen voor het continentale Volker Wessels Cycling Team van ploegleider Allard Engels uit Gieten. Lindeman komt over van Team Qhubeka-NextHash dat in de World Tour uitkomt. Dat is twee niveaus hoger.
Het team met Lindeman bestaat uit zeventien renners. "Het is een supermooie kans om voor deze wielerploeg te kunnen rijden", reageert Lindeman. "Ik kijk ernaar uit om volgend jaar weer wedstrijden te rijden in Nederland, zoals de Ster van Zwolle en de Ronde van Drenthe."
Ploegleider Engels is blij met de komst van Lindeman. "Met de komst van Bert-Jan Lindenman halen wij de gedroomde transfer binnen. Bert-Jan brengt een brok aan ervaring met zich mee en uit het gesprek dat wij samen hadden, bleek al snel dat er nog veel ambitie en scoringsdrang in zit."
Volgens Engels is Lindemans ervaring op World Tour-niveau een voordeel voor de ploeg. "Hij is een liefhebber van de wielersport die nog niet klaar is met zijn carrière." Engels en Lindeman werkten in 2009 ook al samen in het Krolstone Continenteal-team.

Qhubeka houdt ermee op

Lindeman moest op zoek naar een nieuw team, omdat het Zuid-Afrikaanse wielerteam Qhubeka, dat met financiële problemen kampt, komend jaar verdwijnt uit het WorldTour-peloton. Die hoogste categorie bestaat uit achttien ploegen, die automatisch mogen meedoen aan alle wedstrijden op de WorldTourkalender. Qhubeka kon niet voldoen aan de eisen op onder meer financieel, administratief en organisatorisch gebied.
Qhubeka was sinds 2016 actief op het hoogste niveau. De ploeg nam zes keer deel aan de Tour de France. Het won daarin zeven ritten, waarvan vier met de Britse sprinter Mark Cavendish.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp: +31651568886 of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl