Thijs Oosting beleeft avond om nooit te vergeten

Thijs Oosting
Thijs Oosting beleefde een avond om nooit meer te vergeten © ANP / Ed van de Pol
VOETBAL - Thijs Oosting beleefde een bijzondere avond in zijn nog jonge voetballoopbaan. De geboren Emmenaar (21) schoot vlak voor tijd zijn club AZ naar de groepswinst in de eerste ronde van de Conference League. Zijn treffer bleek de enige goal van de avond in het duel tegen het Deense Randers FC, waar een andere ex-FC Emmen-speler, Simon Tibbling, in de basis stond.
Het was voor Oosting niet alleen zijn eerste goal in Europees verband, maar ook in de hoofdmacht van de club uit Alkmaar.
AZ creëerde op eigen veld kans na kans maar scoren zat er niet in. Uiteindelijk bracht invaller Oosting dus soelaas voor de Alkmaarders. En hij is hongerig naar meer, zo verklaarde hij voor de camera van ESPN. "Ik heb nu mijn debuut gemaakt in Europa, en eerder al in de Eredivisie gespeeld. Ik wil het liefst zo veel mogelijk spelen. Dat is nu nog niet het geval, maar alles komt op zijn tijd."

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp: +31651568886 of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl