Matchwinner Scholte: 'Lekker gevoel', Lukkien: 'Gedrocht van een wedstrijd'

Ben Scholte
Ben Scholte na zijn winnende goal: 'Dit is een heerlijk gevoel' © Lute Kiers
VOETBAL - Dick Lukkien had uiteindelijk dus een gouden hand van wisselen in het zeer moeizame duel tegen hekkensluiter FC Dordrecht. De oefenmeester bracht onder meer Ben Scholte binnen de lijnen en hij zorgde in de vierde minuut van de extra tijd voor de 2-1.
"Heerlijk natuurlijk om zo te scoren. Of ik er nog geloof in had? Op zich wel, want er kan altijd een balletje goed vallen en gelukkig gebeurde dat in een wedstrijd die van onze kant niet goed was", aldus Scholte.
Toch was die wissel, Ben Scholte voor Jeredy Hilterman na zo'n 65 minuten, een merkwaardige. Hilterman had kort daarvoor een bal in zijn gezicht gehad en daardoor een bloedneus opgelopen. Er was ook bloed in zijn shirt gekomen, dus moest hij een nieuw tricot. De nummer 9 van de thuisclub was iets te snel met het shirtje wisselen, want er kwam ook bloed in het nieuwe shirt. En dus moest er een derde aan te pas komen, maar die bleek lastig te vinden. "Ja en ik wilde niet drie minuten met tien man spelen", aldus Lukkien. "Daarom heb ik Jeredy gewisseld, al moet ik zeggen dat ik hem ook niet goed vond spelen. Maar dat gold voor veel meer spelers. Eerlijk gezegd was het een gedrocht van een wedstrijd, die we gelukkig wel winnen."
Reacties Ben Scholte en Dick Lukkien na een moeizame avond tegen FC Dordrecht

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp: +31651568886 of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl