Handbalsters boeken monsterzege op WK tegen Kazachstan

WK handbal
Debbie Bont in actie namens Nederland © ANP/Ronald Hoogendoorn
De Nederlandse handbalvrouwen hebben op het wereldkampioenschap in Spanje ook de tweede wedstrijd in de hoofdronde gewonnen. Het team van bondscoach Monique Tijsterman ondervond in Castelló geen enkele weerstand van Kazachstan. Oranje won met 61-15 en werkte daarmee flink aan het doelsaldo. Halverwege was de stand 27-9. Nog nooit maakte Nederland zoveel doelpunten in een interland.
De handbaldames moesten het stellen zonder Merel Freriks uit Emmen. De 23-jarige cirkelspeelster ontbrak bij het duel omdat een familielid van haar is overleden. Dat werd een uur voor de wedstrijd bekend.
Titelverdediger Nederland ontsnapte eergisteren tegen Roemenië, tijdens het eerste duel in de hoofdronde, ook aan puntenverlies (31-30). In de tussenronde hadden de handbalsters al twee keer een enorme overwinning gehaald op Oezbekistan (58-17) en Puerto Rico (55-15), net als Kazachstan 'kleine' handballanden.
Maandag volgt de eerste topper voor Oranje op het WK, tegen regerend Europees kampioen Noorwegen. Het is nog niet duidelijk of Freriks er maandag tegen Noorwegen wel weer bij is. "Per dag wordt bekeken wat in het belang van Merel de beste situatie is", liet de handbalbond weten.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp: +31651568886 of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl