Dammer Lisa Scholtens (16) pakt goud op wereldkampioenschap

Lisa is klaar voor haar simultaanwedstrijd blinddammen
Lisa Scholtens, hier nog 15 jaar, is wereldkampioen sneldammen bij de jeugd © RTV Drenthe/Dylan de Lange
DAMMEN - Drenthe heeft er wereldkampioen bij. De 16-jarige Lisa Scholtens uit Hoogeveen pakte op het WK Jeugddammen in Polen goud op het onderdeel sneldammen.
Scholtens versloeg in het plaatsje Szklarska Poreba de gehele wereldtop en mocht zo de hoogste trede van het podium beklimmen. De Hoogeveenste damclub laat weten dat zij het eerste Nederlandse meisje is dat een wereldtitel heeft veroverd op een jeugd-WK. Het reguliere damtoernooi sloot ze af op de derde plaats.
Scholtens was niet de enige speelster van de Hoogeveense jeugddamclub die op het wereldkampioenschap in de prijzen viel. Ook de 18-jarige Nicole de Vries kreeg een medaille vanwege haar derde plaats in de categorie tot 19 jaar.

Huldiging

Hun club vindt de prestaties op het WK zo bijzonder dat ze de speelsters wil huldigen. Dat gebeurt zaterdag in het clubgebouw in Hoogeveen. Ook Roland Kreeft, die een toptienklassering behaalde op het WK, wordt in het zonnetje gezet.

Heb je een nieuwstip, nieuwe informatie óf heb je een foutje gespot? Stuur een bericht, foto of filmpje via WhatsApp of mail de redactie.