Aalderink ruilt E&O onmiddellijk in voor Duitse club

Mart Aalderink
Aalderink in het groen van E&O © RTV Drenthe/Stijn Steenhuis
HANDBAL - E&O moet per direct op zoek naar een nieuwe trainer voor de damesploeg. Hoofdcoach Mart Aalderink (35) gaat op avontuur in Duitsland.
Aalderink sluit na een proefperiode aan bij Bundesliga-club Neckarsulm SU waar oud-speler van E&O Anouk Nieuwenweg onder contract staat. Over de grens gaat hij de opleidingsploeg coachen. "Voor een ambitieuze trainer als ik ben een droombaan", vertelt hij. "Als een Bundesliga-team op je deur klopt kun je geen 'nee' zeggen."

Mooier dan leerkracht

De Emmenaar is bezig aan zijn tweede seizoen als hoofdtrainer van de damesploeg van de groen-witten uitkomend in de eerste divisie. In 2020 zette E&O assistent Aalderink, die in 2011 als linkerhoek van Hurry-Up de beker wist te winnen, na het aangekondigde stoppen van Henk Smeenge voor de groep. Bij Neckarsulm SU gaat Aalderink nauw samenwerken met de trainer van de hoofdmacht Tanja Logvin.
Aalderink: "Het is altijd mijn wens geweest om met profs aan de slag te gaan. Dat lijkt me mooier dan mijn werk als leerkracht. Als assistent hoop ik veel van Tanja te leren en dat mijn periode hier deuren gaat openen."

Jordi Fiege

E&O moet op zoek naar een opvolger. Door de coronamaatregelen staat de damesselectie al sinds 27 november stil. Jordi Fiege, zoon van hoofdtrainer van Hurry-Up Joop Fiege, staat sinds dit seizoen bij de reserveploeg aan het roer.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp: +31651568886 of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl