FC Emmen blameert zich in beker tegen Excelsior Maassluis

Excelsior Maassluis
Excelsior Maassluis viert de enige treffer van het duel in Emmen. De amateurs kegelden Emmen uit het bekertoernooi © Lute Kiers
VOETBAL - Dick Lukkien was de bekernederlaag van drie jaar geleden op eigen veld tegen de amateurs van ODIN'59 nog niet vergeten, maar kan een nieuw dramatisch hoofdstuk toevoegen aan zijn en FC Emmens bekerboek. De Drentse club werd vanavond voor de vijfde keer in tien seizoenen door een amateurclub geëlimineerd. Op eigen veld was in de tweede ronde van de KNVB beker Excelsior Maassluis met 1-0 te sterk.
De nummer 10 van de Tweede Divisie besliste het duel tien minuten voor tijd toen invaller Bram Wennekers de diepte in werd gestuurd, Mitch Apau hem kwijt was en Emmen-doelman Indy Groothuizen te laat was om de goal te voorkomen.
FC Emmen probeerde daarna nog, met de moed der wanhoop, de gelijkmaker te produceren maar slaagde daar niet in.
En zo was Excelsior Maassluis na Rijnsburgse Boys ('12/'13), IJsselmeervogels ('13/'14), VVSB ('15/'16) en ODIN'59 de vijfde amateurclub die FC Emmen in de afgelopen tien jaar uit het bekertoernooi knikkerde.

Uit vorm

De thuisclub speelde negentig minuten lang beneden peil. Emmen, met Indy Groothuizen, Mitch Apau, Joël van Kaam, Lucas Bernadou en Reda Kharchouch in de basis (en niet Michael Brouwer, Jeroen Veldmate, Arnaud Luzayadio, Jeredy Hilterman en Jari Vlak die tegen FC Dordrecht nog startten) kwam voor rust tot welgeteld twee kansen. Een inzet van Lorenzo Burnet werd gepakt door Excelsior-doelman Van Leeuwen en een afstandsschot van Lucas Bernadou scheerde net langs de kruising. Verder creëerde Emmen, net als de laatste weken in de competitie nagenoeg niets. Te veel spelers bleken weer niet in vorm.
Na rust veranderde dat niet echt, ondanks de wisselingen (Jeredy Hilterman voor de onzichtbare Kharchouch, Teun Bijleveld voor de zwak spelende Azzeddine Toufiqui en Jeff Hardeveld voor de geblesseerde Lorenzo Burnet). Toch kreeg Emmen wel wat kansen op de goal, maar Assehnoun, Hilterman en El Azzouzi passeerden de steeds beter keepende Van Leeuwen niet.

Ben Scholte

Nadat Excelsior Maassluis via Wennekers op 0-1 kwam was invaller Ben Scholte nog dichtbij de gelijkmaker, maar ook de matchwinner van vrijdag tegen FC Dordrecht wist Emmen deze avond niet te redden.
Mitch Apau: 'We hebben te weinig creativiteit en gogme in deze fase'

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp: +31651568886 of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl