Jurjan Mannes nieuwe hoofdscout FC Emmen

Jurjan Mannes
Jurjan Mannes, hier in duel met Luciano Slagveer van SC Heerenveen in 2016, keert terug bij FC Emmen als hoofdscout © ANP / Gerrit van Keulen
VOETBAL - Jurjan Mannes keert terug bij FC Emmen. De 29-jarige oud-speler van de Drentse club, die dit seizoen uitkomt voor de amateurs van HHC Hardenberg, wordt hoofdscout.
Hij begint op 1 januari aan zijn nieuwe functie en tekent voor drie seizoenen.
Bestuursvoorzitter Ronald Lubbers licht de komst Mannes toe. "Data wordt steeds belangrijker in het voetbal en Jurjan werkte voor een bedrijf dat daarin is gespecialiseerd. De ervaring die hij daar heeft opgedaan en zijn tactisch inzicht maakt Mannes, in mijn ogen, een perfecte hoofdscout."
Mannes, geboren in Groningen, kwam als speler achtereenvolgens uit voor VUC Den Haag, O.N. Almelo, FC Twente, Fortuna Sittard, FC Emmen, SC Cambuur Leeuwarden en nu dus HHC Hardenberg. Voor de Drentse club speelde hij 79 officiële wedstrijden.

'Live-scouting blijft onmisbaar'

"Na mijn professionele carrière ben ik aan de slag gegaan met een maatschappelijke loopbaan. Zo kwam ik bij SciSports, waar mijn interesse voor scouting en het tactische aspect van voetbal nog meer groeide. Ik heb daar veel geleerd over data en hoe belangrijk dat onderdeel van de scouting is. Maar live scouting blijft onmisbaar."
Nu is het moment dat Mannes bij FC Emmen heeft getekend. "Ik heb binding met de club en ken de mensen. Ik ben altijd in contact gebleven met Ronald Lubbers en Dick Lukkien, de laatste tijd heb ik ook veel contact gehad met technisch manager Michel Jansen. Na die gesprekken is het snel gegaan."

'De lange termijn heeft de focus'

"Mijn doel bij FC Emmen is vooral om samen met Michel en de staf te zorgen dat de juiste spelers worden aangedragen voor komend seizoen, al heeft de lange termijn de focus", sluit Mannes af.
Bekijk hieronder de video over de komst van Jurjan Mannes:
Jurjan Mannes nieuwe hoofdscout FC Emmen

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp: +31651568886 of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl