FC Emmen sluit jaar af met magere zege in Maastricht

Jasin-Amin Assehnoun scoorde de bevrijdende treffer voor FC Emmen
Jasin-Amin Assehnoun scoorde de bevrijdende treffer voor FC Emmen © FC Emmen Media / Evelijn van Let
VOETBAL - FC Emmen sluit het bewogen jaar 2021 af met een zege. In Maastricht won de Drentse club met minimaal verschil van MVV: 0-1. Matchwinner werd Jasin-Amin Assehnoun. De Finse aanvaller schoot na exact een uur fraai binnen.
De zege was verdiend, al had de score veel hoger kunnen en moeten uitvallen. Met name in de eerste helft liet Emmen, met de teruggekeerde Peter van Ooijen in de basis, veel kansen liggen.
In de stand blijft FC Emmen 3e, nu met 39 punten uit 20 wedstrijden. Koploper blijft FC Volendam, dat bij Almere City met 2-3 won. De oranjehemden hebben 6 punten meer dan Emmen. Op plek 2 staat Excelsior met 41 punten, maar de Rotterdammers hebben nog een duel te goed (morgen speelt Excelsior tegen FC Dordrecht).

Hilterman

FC Emmen kreeg dus kansen voldoende om in Maastricht het duel snel te beslissen, maar vooral Jeredy Hilterman kreeg de bal niet in het net. Alhoewel, zijn vierde kans (de moeilijkste) vlak voor rust, maakte hij wel. Alleen die goal werd terecht afgekeurd omdat Rui Mendes de doelman hinderlijk blokkeerde. Maar niet alleen Hilterman kreeg grote kansen. Ook Lorenzo Burnet en Rui Mendes hadden de trekker moeten overhalen.
Ook na rust was Hilterman succesvol, maar wederom werd zijn goal afgekeurd. Nu vanwege buitenspel na de inzet uit een corner van Jeroen Veldmate. Daarna kwam hét moment van Assehnoun. Hij deed het helemaal zelf in de 60e minuut al was de voorbereidende actie van Jari Vlak en diens loopactie ook het vermelden waard. De 0-1 betekende voor Assehnoun zijn 5e treffer van het seizoen in competitieverband.

Heldendaad

Daarna werd het minder en konden ook de wissels niet zorgen voor meer rust, laat staan de bevrijdende 0-2. Sterker nog, doelman Michael Brouwer moest op de inzet van invaller Mitchy Ntelo nog een heldendaad verrichten.
Michael Brouwer onnodig belangrijk in Maastricht

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp: +31651568886 of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl