Scherpen wint in beker bij zijn debuut voor Brighton & Hove Albion

Kjell Scherpen
Kjell Scherpen in actie in zijn debuutwedstrijd voor Brighton & Hove Albion © AP Photo/Rui Vieira
VOETBAL - Keeper Kjell Scherpen heeft zijn debuut gemaakt voor Brighton & Hove Albion. De Emmenaar stapte als winnaar van het veld, in de verlenging werd West Bromwich Albion verslagen in het duel in de FA Cup.
Scherpen stapte afgelopen zomer over van Ajax naar de Premier Leagueclub, maar kwam nog niet aan spelen toe. In de bekerwedstrijd koos coach Graham Potter vanmiddag een keer wel voor Scherpen. Kort na rust werd de doelman door Callum Robinson gepasseerd. Na een rode kaart bij West Bromwich Albion, maakte de Pool Jakub Moder tien minuten voor tijd de 1-1, waardoor de debuutwedstrijd van Scherpen verlengd werd.
In de eerste helft van de verlenging scoorde aanvaller Neal Maupay op aangeven van Moder de 1-2. Dat bleek ook de eindstand, waardoor Brighton doorstoot naar de laatste 32 in het belangrijkste Engelse bekertoernooi.