KNVB stelt hervatting amateurvoetbal met zeker een week uit

vv Hoogeveen bestookt het doel van vv Emmen
vv Hoogeveen in actie tegen vv Emmen © RTV Drenthe
De KNVB stelt de competitiehervatting in het amateurvoetbal met nog zeker een week uit. Voor aankomend weekend stonden voor de jeugd in de B-categorie weer wedstrijden gepland. Aanstaande vrijdag beslist het kabinet over de maatregelen die op zaterdag in zouden moeten gaan.
De KNVB kijkt naar geschikte manieren om de competities weer te hervatten zodra het weer kan. "Achter de schermen zijn we bezig met verschillende scenario's voor het vervolg van de competitie", zegt Jan Dirk van der Zee, directeur amateur voetbal bij de KNVB. Hij hoopt dat het kabinet de huidige beperkingen voor de amateursport gaat versoepelen. "Sport is essentieel voor een goede gezondheid en zou als essentiële sector meer mogelijkheden moeten krijgen dan nu. Op dit moment kunnen 1,2 miljoen amateurvoetballers amper sporten en zitten ze vooral thuis."

Onderlinge wedstrijden

Vanaf vandaag mogen jongeren tot en 17 jaar weer tot 20.00 uur sporten in teamverband. Voorheen mocht dit tot 17.00. De jeugd mag met de huidige maatregelen trainen en onderling wedstrijden spelen. Wedstrijden tegen andere clubs mogen nog niet. Sporters van 18 jaar en ouder mogen alleen in groepjes van maximaal twee personen aan de slag, wat betekent dat voor hen voetbaltrainingen onmogelijk zijn.
Eind vorige maand heeft de KNVB al besloten om de competities in de A-categorie tot eind januari stil te leggen. Op zijn vroegst worden die competities vanaf 29 januari hervat, afhankelijk van wat het kabinet deze week besluit. Topcompetities als de Eredivisie, Keuken Kampioen Divisie en Eredivisie Vrouwen zijn gevrijwaard van deze coronaregels.
Binnensport blijft tot in ieder geval tot zaterdag stilliggen. De sportsector pleitte dinsdag in Den Haag voor een snelle openstelling. Een petitie om sport onder essentiële dienstverlening te laten vallen is ruim 350.000 keer ondertekend.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp: +31651568886 of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl